Schuifpuien

Kunststof schuifpuien 

Wat is er mooier dan in de natuur te wonen? Snel even de tuin in of het terras op om een frisse neus te halen. Door de grote ruiten stroomt het licht gul de woonruimte binnen en is het uitzicht vrij. Het VEKA schuifdeurprogramma is prima vormgegeven en afgestemd op uw persoonlijke woonwensen.

Wij hebben voor u 2 deurtypen beschikbaar, de hefschuifpui en de parallel-schuifkieppui. De VEKA schuifdeursystemen vormen een harmonieus geheel met het design van de VEKA raam- en huisdeursystemen. Vanzelfsprekend zijn ook de schuifdeuren in het volledige kleurengamma van de VEKA profielen beschikbaar.

 

Kunststof hefschuifpui

Door de grote glasvlakken van de Veka hefschuifdeuren worden woonruimten aangenaam helder verlicht. Met de brede deuropening zonder hinderlijke drempel loopt de binnenruimte naadloos over in de natuur. Hiervoor is een bijzonder stabiel profielsysteem nodig, om het grote gewicht van de schuifdeuren te dragen. Om de stabiliteit te waarborgen en de elegante vormgeving te behouden, heeft Veka een dikwandig meerkamer profiel ontwikkeld met zware metalen verstevigingen hier in. Daardoor is het geen enkel probleem om zware schuifdeuren van 3 meter breed en 2,5 meter hoog soepel te bewegen Door de dikwandige meerkamerprofielen van dit innovatieve hefschuifdeursysteem is ook energiebesparing verzekerd. In combinatie met de door Veka ontwikkelde dorpel met thermische onderbrekingen geeft dit ongevenaarde isolatiewaarden! 

Kunststof Parallel-kiepschuifpui

Speciaal voor de kleinere deurmaten zijn parallel-schuif-kiepdeuren een interessant alternatief. Hierbij wordt de beweegbare vleugel heel eenvoudig gekiept over de vooraanliggende looprail aan de kant geschoven. De parallel-schuif-kiepdeuren van Veka profielen zijn eenvoudig te bedienen. Dankzij de extra slanke profielen en elegante stijl bieden ze de grootst mogelijke vrijheid in vormgeving.  Uiteraard zijn ook deze Vekaprofielen energiebesparend en zeer stabiel. De parallel-kiepschuifpui wordt in de meeste gevallen niet gebruikt als toegang voor een woning, maar vaker voor een slaapkamer of de toegang tot een balkon.